Dana 11. oktobra 2019. godine, na centralnom događaju manifestacije “Dječija nedjelja”, u Administrativnom centru Vlade RS, Udruženju porodica i prijatelja osoba sa invaliditetom “Puna inkluzija” je od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta povjerena prezentacija okruglog stola na temu: “Učimo djecu lijepom ponašanju prema osobama sa invaliditetom”. Prezentacija je bila vrlo uspješna, a u publici je bio veliki broj uglednih gostiju, koji su u diskusiji pokazali da ovakvih teme treba uvijek da se dotičemo i time podižemo svijest o osobama sa invaliditetom.

„Ove godine akcenat stavljamo na inkluziju ili na djecu i odrasle koji imaju određene smetnje u razvoju, odnosno vid invaliditeta. U tom smislu, želimo da djeci skrenemo pažnju da od nas nije lošiji neko ko je `različit` i `različitiji`“, izjavila je Bosiljka Bošnjak, pomoćnik ministra za porodicu Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade RS.

Više na Link Vlade RS : https://bit.ly/2VyE6pW

Hvala Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS na ukazanom povjerenju i značajnoj podršci u radu udruženja “Puna inkluzija”
Ministar zdravlja i socijalne zaštite, Alen Šeranić, i pomoćnik ministra za porodicu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Bosiljka Bošnja, u obraćanje medijima povodom centralne manifestacije

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *